Pohankovo-ovsené lievance s banánom a čokoládou

Lievance sú u nás doma slávnostným jedlom. Odmeňujeme sa nimi na narodeny, Vianoce, začiatok prázdnin alebo keď si vymyslíme nejakú výhovorku, aby sme si ich zaslúžili.

Keď som zistila, že sa dajú robiť aj „na zdravo,“ sa ale rýchlo infiltrovali aj do bežných neslávnostných dní. Niekedy príde na taký deň, že sa zobudím, prídem do kuchyne, mentálne zmapujem obsah špajze a ladničky a výsledkom sú lievance na raňajky. Minule som zrovna mala taký deň, keď som si trochu zaexperimentovala (v špajzi sme totiž akorát mali pohankovú múku) a vznikol tento nový recept. Urobila som ich hneď 2 dni po sebe a isto sa k nim vrátim aj cez víkend.

Mixér tento recept úžasne zjednoduší, vločky sa premenia na ovsenú múku a za pár sekúnd je cesto pripravené. Banán pridá sladkú príchuť a škorica vôňu.

Recept na 10 lievancov

Ingrediencie:

  • 60g ovsených vločiek
  • 60g pohankovej múky
  • 2 vajíčka
  • 1 banán
  • 300ml rastlinného mlieka
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1/2 lyžičky škorice

Omáčka

  • 3 lyžice kakaa
  • 3 lyžice kryštáľového cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 200ml rastlinného mlieka

Postup:

  1. V smoothie mixéri zmiešame všetky ingrediencie na cesto.
  2. Na panvici zohrejeme lyžičku kokosového oleja. Nabračkou prilejeme cesto podľa želanej veľkosti lievanca. Na slabom ohni necháme asi 3 minúty opiecť. Keď uvidíme bublinky na povrchu, lievanec obrátime a necháme ešte minútu z druhej strany. Opakujeme so zvyškom cesta.
  3. V hrnci zmiešame všetky ingrediencie na omáčku a na miernom ohni privedieme k varu a miešame, až kým omáčka nezhustne.

Napíš čo si myslíš

Scroll to top