Pizzové taštičky s paradajkovým dipom

Pizza taštičky sú skvelou variantou pre oslavy, filmové večery alebo akékoľvek príležitosti, kde sa stretne viac hladných ľudí a majú chuť na niečo horúce, plné roztopeného syra, čo si môžu zobrať do ruky a namočiť do paradajkovej omáčky. Vyzerajú celkom fancy, o to viac, lebo sú „homemade,“ a pritom ich pripravíte za pár minút a stačí vám niekoľko bežných surovín. Nebojte, cesto si tento krát kúpime už hotové a vyvaľkáné!

Recept na taštičky

Z 1 obdĺžnikového cesta vám vyjde 6 veľkých taštičiek. Môžete vyskúšať vyrobiť aj menšie alebo zvýšiť dávku.

Ingrediencie:

  • chladené vyvaľkané cesto na pizzu v tvare obdĺžnika
  • 500ml paradajkového pretlaku
  • olivový olej
  • soľ, korenie, cukor
  • 1 strúčik cesnaku
  • bazalka, oregano, tymián
  • 1 vajíčko
  • posýpka z maku, sezamu alebo parmezánu

Náplň podľa chuti:

1. strúhaný cheddar a šunka

2. saláma a gorgonzola

Môžeme pridať nakrájané olivy, kukuricu, viac druhov syra.

Postup:

  1. Do malého hrnca vylejeme pretlak. Pridáme 3 lyžice olivového oleja, pretlačený strúčik cesnaku, korenie, pridáme 1/2 lyžičky cukru, trošku soli a korenia a necháme zovrieť. Podľa chuti môžeme dosoliť a dokoreniť.
  2. Pizzové cesto nakrájame na 6 obdĺžnikov. Budeme ich skladať naprieč do trojuhoľníkov. Na jednu stranu trojuhoľníka natrieme trošku paradajkovej omáčky. Držíme sa aspoň 1 cm od okrajov. Zvyšok omáčky si odložíme na neskôr. Následne pridáme plnku podľa výberu a prikrujeme druhou polovicou taštičky. Nemalo by z okrajov nič trčať. Vidličkou prilepíme pritľahlé strany cesta.
  3. V miske rozmiešame vajíčko a vrchnú časť taštičiek ním potrieme. Následne taštičky posypeme parmezánom, sezanom či makom a dáme piecť podľa inštrukcií na obale cesta. Väčšinou to bude okolo 15 minút pri teplote 200°C.
  4. Taštičky podávame teplé a namáčame ich do zohriatej paradajkovej omáčky.

Napíš čo si myslíš

Scroll to top