Trikrát vylepšené nachos

Ak ste ako ja a chrumkavé trojuholníčky spadajú do vášho zoznamu comfort food, vyskúšajte túto mega verziu nachos plnených dobrotkami, zapečených pod lavínou syra a samozrejme ponorených do krémového guacamole. Kľudne ich môžete podávať ako hlavný chod alebo ako občerstvenie na party.

Na mojom instagrame nájdete aj reels video z prípravy tejto pochúťky.

Prvý krát vylepšené

Nachos hneď nasýtia väčší dav a dostanú nový chuťový level, keď do nich zamiešame jednoduchú mexickú plnku opečenej korenenej papriky a fazúľ.

Druhý krát vylepšené

To by ani neboli nachos, keby sme ich následne nezasypali hromadou čedaru a nedali zapiecť až do roztopenia.

Tretí krát vylepšené

Korenisté a horúce nachos s roztopeným syrom krásne doplní osviežujúca salsa z paradajok, cibule a limetky. Môžme ju posypať na celý plech alebo si každým sústom trošku salsy nabrať.

A na záver nesmie chýbať

No predsa nejaký dobrý dip. Či už kyslá smotana, BBQ omáčka alebo moje obľúbené guacamole, zapečené nachos si na záver treba do niečoho namočiť.

Recept

Ingrediencie:

  • 1 balík nachos čipsov
  • 1 konzerva červených fazúľ
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 lyžička mletej razce
  • štipka kajenskej papriky
  • 1 lyžička oregana
  • 1 paradajka
  • 1/2 limetky
  • 1/2 lyžičky hnedého cukru
  • čerstvý koriander alebo aj petržlen
  • 150g čedaru
  • avokádo
  • citrón

Postup:

  1. Najprv si vyrobíme plnku. Polovicu cibule, cesnak a papriku nakrájame nadrobno a s lyžicou oleja, razcou, kajenskou paprikou, štipkou soli a čierneho korenia a scedenými a opláchnutými fazuľami osmažíme asi 6 minút na miernom ohni.
  2. Na plech rovnomerne poukladáme nachos a fazuľovú plnku a všetko pokryjeme nastrúhaným syrom a posypeme oreganom. Zapiecť to dáme, až budeme mať nachystané všetky omáčky a budeme pripravení stolovať, pretože roztopený syr rýchlo vychladne.
  3. Druhú polovicu cibule a paradajku nakrájame nadrobno a vložíme do misky. Pridáme hnedý cukor, štipku soli a čierneho korenia, limetkovú šťavu a nasekané bylinky. Pripravíme si dip. Guacamole prirpavíme jednoducho tak, že vidličkou roztlačíme avokádo na kašu a dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením, prípadne cesnakom a jogurtom.
  4. Keď máme všetko pripravené môžeme rozohriať rúru nastavenú na gril na 180 stupňov. Do vrchnej čaasti rúry vložíme plech s nachos iba na pár minút a sledujeme, ako sa syr roztápa. Plech vyberieme práve, keď je pekne roztopený.
  5. Podávame buď posypané salsou alebo si pomocou nachos salsu naberáme a následne ponoríme do krémového guacamole. Nebojíme sa si zašpiniť ruky:)

Napíš čo si myslíš

Scroll to top