Tekvicový chlebík s kúskami čokolády

Týmto receptom oficiálne zahajujem tekvicovú sezónu! Na túto príležitosť som sa rozhodla upiecť niečo úplne nové a rozšíriť tak moju tekvicovú kolekciu – dnes to bude bochníček, plný kúskov čokolády, doplnený jemným tvarohovým krémom a chrumkavými orieškami.

Postupne budem na stránku pridávať aj ďalšie overené sladkosti a slanosti tejto sezóny. Každý týždeň sa môžete tešiť na nový tekvicový recept. 

V archíve blogu nájdete jednoduchý postup na výrobu tekvicového pyré, ktoré sa vám bude najbližší mesiac veľmi hodiť.

Suroviny na 1 bochníček

  • 115g masla izbovej teploty
  • 1 a pol hrnčeka kryštáľového cukru
  • 3 vajíčka
  • 2 3/4 hrnčekov múky
  • 450ml tekvicového pyré recept tu
  • štipka soli
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 a pol lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 a pol lyžičky perníčkového korenia (1 lyžička škorice, 1/2 muškátového oriešku a 1/2 klinčeka)
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 100g čokolády nasekanej na kúsky
  • forma na bochníček

Postup

  1. Formu vystelieme papierom na pečenie a rúru predhrejem na 180 stupňov.
  2. V mise vyšľaháme maslo s cukrom. Pridáme tekvicu a vajíčka a všetko premiešame.
  3. V oddelenej miske premiešame múku s korením, soľou, práškom a sódou.
  4. Postupne do cesta pridávame múčnu zmes a mlieko na striedačku. Nakoniec primiešame čokoládu.
  5. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 55 minúť, špajdľou skontrolujeme či je chlebík upečený. Necháme vychladnúť.
  6. Tvaroh vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou. Oriešky orestujeme pár minúť na panvici a následne nasekáme na menšie kúsky.
  7. Vychladnutý chlebík si pripravíme na servírovací tanier a zhora ho ponatierame tvarohovým krémom a posypeme orieškami.

Napíš čo si myslíš

Scroll to top