Týmto receptom oficiálne zahajujem tekvicovú sezónu! Na túto príležitosť som sa rozhodla upiecť niečo úplne nové a rozšíriť tak moju tekvicovú kolekciu – dnes to bude bochníček, plný kúskov čokolády, doplnený jemným tvarohovým krémom a chrumkavými orieškami.
Postupne budem na stránku pridávať aj ďalšie overené sladkosti a slanosti tejto sezóny. Každý týždeň sa môžete tešiť na nový tekvicový recept.
V archíve blogu nájdete jednoduchý postup na výrobu tekvicového pyré, ktoré sa vám bude najbližší mesiac veľmi hodiť.
Suroviny na 1 bochníček
- 115g masla izbovej teploty
- 1 a pol hrnčeka kryštáľového cukru
- 3 vajíčka
- 2 3/4 hrnčekov múky
- 450ml tekvicového pyré recept tu
- štipka soli
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 a pol lyžičky sódy bikarbóny
- 1 a pol lyžičky perníčkového korenia (1 lyžička škorice, 1/2 muškátového oriešku a 1/2 klinčeka)
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 100g čokolády nasekanej na kúsky
- forma na bochníček
Postup
- Formu vystelieme papierom na pečenie a rúru predhrejem na 180 stupňov.
- V mise vyšľaháme maslo s cukrom. Pridáme tekvicu a vajíčka a všetko premiešame.
- V oddelenej miske premiešame múku s korením, soľou, práškom a sódou.
- Postupne do cesta pridávame múčnu zmes a mlieko na striedačku. Nakoniec primiešame čokoládu.
- Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 55 minúť, špajdľou skontrolujeme či je chlebík upečený. Necháme vychladnúť.
- Tvaroh vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou. Oriešky orestujeme pár minúť na panvici a následne nasekáme na menšie kúsky.
- Vychladnutý chlebík si pripravíme na servírovací tanier a zhora ho ponatierame tvarohovým krémom a posypeme orieškami.