Výhoda cheesecakových pohárov je, že sa nemusia piecť, sú za chvíľu hotové a môžeme si ich ľahko zobrať so sebou napríklad do parku na piknik. Navyše je to aj pekný spôsob dekorácie na letnej party a každý sa poteší, keď si môže celý jeden pohár uchmatnúť pre seba.
Ja som na prípravu týchto pohárov využila ešte posledné týždne rebarborovej sezóny a pripravila ovocnú polevu práve z kombinácie rebarbory a jahôd a nejakých tých malín. Môžete ale použiť akékoľvek šťavnaté ovocie, čo sa pekne rozvarí. Napríklad také broskyne alebo marhule by boli parádne.
Recept na 3 veľké poháre
alebo aj 4 menšie
Ingrediencie:
- 500g tvarohu
- 300g kyslej smotany
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- 300g maslových sušienok
- 1/2 lyžičky škorice
- 500g ovocia: 200g rebarbory, 250g jahôd, hŕsť malín
- 2 lyžičky kukuričného škrobu
- 1 lyžica hnedého cukru
Postup:
- Ovocie umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Hodíme ho do hrnca aj s 1/2 hrnčekom vody a hnedým cukrom a privedieme k varu. Varíme asi 4 minúty, kým sa trošku rozvarí. Potom zmiešame škrob v lyžici vody a primiešame ho do ovocnej zmesi. Miešame, až kým ovocná poleva nezhustne. Necháme vychladnúť.
- Tvaroh vyšľaháme so smotanou, cukrom a vanilkou a odložíme nabok.
- Sušienky rozdrvíme buď v mixéri alebo ich vložíme do sáčku a pobúchame valčekom. Primiešame k nim škoricu.
- Keď je ovocie vychladené, pripravíme si poháre a opatrne začneme plniť vrstvami sušienok, tvarohu a nakoniec ovocia. Môžeme dozdobiť mäťou, čerstvým ovocím alebo orieškami.