Ricottový chlebík s opečenou broskyňou

To najlepšie obdobie prekypujúce úrodou sladkého šťavnatého ovocia je tu. Niekto nedá dopustiť na čerstvé ovocie, najlepšie zjedené ešte v záhrade, niekto si na ňom zas viac pochutí, keď je zapečené v koláči. Keď sa ocitnete niekde medzi, aj by ste si ten koláč dali, ale nechce sa vám piecť, tento recept je presne pre vás.

Ricottový chlebík totiž zahviezdi na raňajky, ale chutí úplne ako dezert. Chrumkavý chlebík, jemná vyšľahaná ricotta s tónmi citrónu a medu a k tomu horúce, sladučké ovocie rozpadajúce sa na jazyku. K ricotte sa úžasne hodia práve broskyne alebo marhule, ale môžete ich nahradiť čímkoľvek šťavnatým.

Recept

Ingrediencie:

  • 200 g ricotty
  • 1 lyžica medu
  • šťava a kôra z ½ citróna
  • 2 broskyne
  • 1 lyžica masla
  • ⅓ lyžičky muškátového orieška
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 6 krajcov kváskového chlebíka

Postup:

  1. Broskyne nakrájame na mesiačiky alebo na polovice. Na panvici roztopíme maslo, pridáme muškátový oriešok a vanilku a broskyne do nej v jednej vrstve poukladáme. Mesiačiky opekáme z každej strany asi 4 minúty alebo do mäkka a kým nebudú mať jemne opečenú kôrku.
  2. V miske zmiešame ricottu, med a citrón a metličkou vyšľaháme jemný krém.
  3. Chlebík opečieme do chrumkava.
  4. Teraz už stačí každý krajec natrieť ricottovou nátierkou a navrch poukladať voňavé broskyne. Podávame teplé a chrumkavé. Chlebíky môžeme dozdobiť lístočkami mäty.

Napíš čo si myslíš

Scroll to top