Pečený french toast s lesným ovocím

Sladké raňajky z jedného plechu, ktoré zasýtia celý stôl a sú plné čerstvého ovocia, ktoré práve nájdete v sezóne.

Táto zdravšia varianta french toastu – pečená namiesto vyprážanej je zároveň takou slovenskou verziou, vďaka našej obľúbenej vianočke.

Sú to také ideálne vidiecke raňajky do pomalého letného dňa.

Aj keď je tento recept naozaj jednoduchý. Ak nechcete, aby na vás všetci netrpezlivo zazerali hladnými očami, kým ho pripravujete, privstaňte si tak o hodinku skôr.

Potom už len rozohriať rúru, pripraviť misu, nakrájať vianočku.

Poliať ju vajíčkom s troškou mlieka a škorice.

Posypať ovocím, hnedým cukrom a nechať poriadne nasiaknuť.

A šup s ňou do rúry.

Upečenú dozlatova ju ešte poprášime práškovým cukrom a servírujeme teplú s lyžicou jogurtu a kvapkou medu.

Recept na zapečenú vianočku pre 4 osoby

Ingredienice:

  • 1 vianočka
  • 6 vajíčok
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1 lyžička škorice
  • štipka muškátového orieška
  • štipka soli
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 200 g čerstvého lesného ovocia (alebo iného sezónneho ovocia)
  • práškový cukor a med a jogurt na servírovanie

Postup:

  1. Vianočku nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a poukladáme ich do zapekacej misy, tak, aby sa čiastočne prekrývali.
  2. Rúru predhrejeme na 170 stupňov.  
  3. V miske zmiešame vajíčka s mliekom a korením. Rovnomerne zmes porozlievame po vianočke. Okolo vianočky naukladáme ovocie, celú misu posypeme hnedým cukrom a necháme 15 minút stáť.
  4. Pečieme asi 25 minút dozlatova a servírujeme posypané práškovým cukrom a poliate medom. Prípadne s lyžicou bieleho jogurtu.

Napíš čo si myslíš

Scroll to top