Ak ste ako ja a chrumkavé trojuholníčky spadajú do vášho zoznamu comfort food, vyskúšajte túto mega verziu nachos plnených dobrotkami, zapečených pod lavínou syra a samozrejme ponorených do krémového guacamole. Kľudne ich môžete podávať ako hlavný chod alebo ako občerstvenie na party.
Na mojom instagrame nájdete aj reels video z prípravy tejto pochúťky.
Prvý krát vylepšené
Nachos hneď nasýtia väčší dav a dostanú nový chuťový level, keď do nich zamiešame jednoduchú mexickú plnku opečenej korenenej papriky a fazúľ.
Druhý krát vylepšené
To by ani neboli nachos, keby sme ich následne nezasypali hromadou čedaru a nedali zapiecť až do roztopenia.
Tretí krát vylepšené
Korenisté a horúce nachos s roztopeným syrom krásne doplní osviežujúca salsa z paradajok, cibule a limetky. Môžme ju posypať na celý plech alebo si každým sústom trošku salsy nabrať.
A na záver nesmie chýbať
No predsa nejaký dobrý dip. Či už kyslá smotana, BBQ omáčka alebo moje obľúbené guacamole, zapečené nachos si na záver treba do niečoho namočiť.
Recept
Ingrediencie:
- 1 balík nachos čipsov
- 1 konzerva červených fazúľ
- 1 červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 lyžička mletej rasce
- štipka kajenskej papriky
- 1 lyžička oregana
- 1 paradajka
- 1/2 limetky
- 1/2 lyžičky hnedého cukru
- čerstvý koriander alebo aj petržlen
- 150g čedaru
- avokádo
- citrón
Postup:
- Najprv si vyrobíme plnku. Polovicu cibule, cesnak a papriku nakrájame nadrobno a s lyžicou oleja, razcou, kajenskou paprikou, štipkou soli a čierneho korenia a scedenými a opláchnutými fazuľami osmažíme asi 6 minút na miernom ohni.
- Na plech rovnomerne poukladáme nachos a fazuľovú plnku a všetko pokryjeme nastrúhaným syrom a posypeme oreganom. Zapiecť to dáme, až budeme mať nachystané všetky omáčky a budeme pripravení stolovať, pretože roztopený syr rýchlo vychladne.
- Druhú polovicu cibule a paradajku nakrájame nadrobno a vložíme do misky. Pridáme hnedý cukor, štipku soli a čierneho korenia, limetkovú šťavu a nasekané bylinky. Pripravíme si dip. Guacamole prirpavíme jednoducho tak, že vidličkou roztlačíme avokádo na kašu a dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením, prípadne cesnakom a jogurtom.
- Keď máme všetko pripravené môžeme rozohriať rúru nastavenú na gril na 180 stupňov. Do vrchnej čaasti rúry vložíme plech s nachos iba na pár minút a sledujeme, ako sa syr roztápa. Plech vyberieme práve, keď je pekne roztopený.
- Podávame buď posypané salsou alebo si pomocou nachos salsu naberáme a následne ponoríme do krémového guacamole. Nebojíme sa si zašpiniť ruky:)