Jednoduchý banánový dezert

Tento dezert je inšpirovaný obľúbenou americkou klasikou Banana Pudding a je taký jednoduchý, že rozmýšľam, či si vôbec zaslúži vlastný recept. Ako nápad na rýchlu dobrotku stojí za to, tak mu aj ten vlastný článok venujem:)

Či už si ho pripravíme do mističiek, veľkej sklenenej misy alebo zaváraninových pohárov a akokoľvek sa rozhodneme jednotlivé plnky navrstviť, na lyžičke nám ostane lahodná kombinácia: banány, sušienky, vanilkový puding a šľahačka. Celkom primitívne, viem. Aby to nebolo úplne bez práce, tak tú šľahačku si čerstvo vyšľaháme.

Servírovanie je také, ako s väčšinou krémových dezertov. Malé poháriky vyzerajú samozrejme oveľa lákavejšie a držia formu. Ja som sa potešila, že môžem vytiahnuť moju sklenenú misu na Trifle, v ktorej krásne vidieť vrstvenie dezertu (čo môže byť výhoda aj nevýhoda, lebo v nej krásne vidieť aj každú nedokonalosť). Pre väčšiu návštevu sa takáto misa hodí a vôbec nemusí byť špeciálna na trifle ani priesvitná. Chutiť predsa bude rovnako. Veľkou lyžicou som nabrala naprieč vrstvami až na dno misy a každému naložila do misiek. Esteticky pomôže misky zasypať rozdrvenými lotus sušienkami, ktoré som pre výraznejšiu chuť pridala aj dovnútra.

Recept na 6 porcií

Ingrediencie:

  • 1 balenie premium vanilkového pudingu
  • 750 ml mlieka
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice práškového cukru
  • pre stuženie a extra príchuť môžeme pridať 3 lyžice prášku Crème Olé
  • 1 malé balenie piškót (120 g)
  • 100 g sušienok lotus
  • 3 banány

Postup:

  1. Puding s cukrom a mliekom uvaríme podľa inštrukcií na obale, ale namiesto 500 ml mlieka použijeme 750 ml. Keď začne hustnúť ešte chvíľu premiešame a stiahneme z ohňa. Necháme úplne vychladnúť, ale chceme stále tekutý puding.
  2. Šľahačku s cukrom vyšľaháme do tuha, prípadne pridáma aj Crème Olé.
  3. Keď puding vychladne, jemne do neho primiešame šľahačku a vytvoríme jednotvárny krém.
  4. Banán nakrájame na kolieska a sušienky lotus rozdrvíme na omrvinky.
  5. Pripravíme si veľkú misu alebo jednotlivé poháriky a postupne ukladáme vrstvy. Začneme s piškotami, ktoré zasypeme troškou lotus omrviniek, pridáme kolieska banánu a na ne vrstvu krému. Opakujeme až kým naplníme pohár. Navrch môžeme poukladať pár piškót na ozdobu a posypať rozdrvené lotus. Dezert bude chutiť výborne, aj keby ste si poradie vymenili.

Napíš čo si myslíš

Scroll to top