Vanilkové kefírové lievance so škoricou

Palacinky, každým obľúbené a také jednoduché. Múka, vajíčko, mlieko. A predsa sa dajú pripraviť na nekonečne veľa spôsobov. Okrem tých pár lievancových receptov, čo už na blogu nájdete, som skúsila vymyslieť zas novú kombináciu a veru vyšla parádne! Tieto lievance sú vďaka kefíru krásne mäkkučké a vláčne. Škorica a vanilka im pridali lahodnú chuť a ešte útulnejšiu vôňu. Idylka na sobotné ráno:) Alebo si ich rovno dajte aj namiesto obeda ako ja – a potom to už rovno nazvime BRUNCH!

S čím máte lievance najradšej? Ja sa nikdy neviem rozhodnúť, preto si každý lievanec natriem niečím iným. Nutela s banánom, arašidové maslo s džemom, tvaroh s ovocím. Ale kebyže si mám vybrať iba jednu klasiku, tak si len také obyčajné lievance polejem javorovým sirupom a bude to dokonalosť sama o sebe.

Tieto lievance sú také vláčne vďaka kefíru. Môžete skúsiť klasický kefír zameniť za ochutený. Napríklad taký jahodový alebo čokoládový dodá lievancom ešte trošku inú chuť.

Recept na asi 10 veľkých lievancov

Ingrediencie:

  • 240g hladkej múky 
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 2 vajíčka
  • 480ml kefíru (môžete použiť aj ochutený)
  • 30g roztopeného masla

Postup:

  1.  V jednej miske zmiešame všetky suché ingrediencie.
  2. V druhej mise metličkou zmiešame kefír a vajíčka. Do tejto zmesi postupne primiešame aj roztopené maslo.
  3. Kefírovú zmes vylejeme do misky s múkou a vareškou opatrne premiešame. (Príliš veľa miešania môže spôsobiť tuhé lievance.)
  4. Rozpálime panvicu na miernom ohni a roztopíme na nej trošku masla. Naberačkou pridáme kôpku hustého cesta, ktorú trošku rozložíme do kruhu. Rozmer je úplne na nás. Až sa na vrchnej strane lievance začnú objavovať bublinky, lievanec obrátime a ešte chvíľku necháme dozlatova opiecť z druhej strany.

Napíš čo si myslíš

Scroll to top