Posledný víkend pred návratom do práce som sedela doma v huňatých ponožkách, s hrncom slepačieho vývaru, coldrexom a poriadne zapchatým nosom. V mojej odhodlanosti urýchliť proces liečenia som si spomenula na tento zlatý nápoj s jeho zázračnými vlastnosťami.
Tá úžasná zlatá farba je vďaka kurkume. Možno vám príde čudné dávať korenie, ktoré poznáme z curry omáčok do mlieka, ale nemusíte sa báť, stačí lyžička medu a chute sa krásne vyvážia.
Okrem iných výhod, má kukruma protizápalové účinky a pomáha budovať silnú imunitu.
Ingrediencie na 2 porcie zlatého mlieka:
2 hrnčeky mlieka (či použijete rastlinné alebo kravské je na vás)
1 lyžička kurkumy
1/2 lyžičky zázvoru
1 celá škorica (alebo 1/4 lyžičky mletej škorice)
štipka čierneho korenia
1 lyžička medu
kto to má rád štipľavé môže pridať štipku kajesnskej papriky
Postup:
- Zmiešame všetky ingrediencie v hrnci.
- Zohrejeme na slabom ohni niekoľko minút, ale nevaríme.
- Prelejeme do hrnčekov, prípadne napeníme a podávame posypané škoricou.