Tekvicové pyré

Odkedy som prvý krát vyskúšala tekvicové scones som sa do tekvicových dezertov zamilovala. Pokračovala som tekvicovým cheesecakom, pájom, roládou, lievancami, bábovkou, chlebíkom a ešte stále nekončím.

Na všetky tieto recepty je ale treba tekvicové pyré. Okrem oranžovej farby a príchude pridáva koláču akúsi úžasnú obláčikovú konzistenciu.

Keďže sa u nás už hotové pripravené pyré v plechovke ešte nepredáva, musíme si ho vyrobiť ručne. To ale nevadí, pretože to je vôbec nie je ťažké. Ak plánujete piecť nejaký tekvicový zákusok, treba si k nemu naplánovať 45 minút navyše pre prípravu pyré. Odporúčam ho vyrobiť naraz viac a po menších množstvách zamraziť.

Najradšej vyrábam pyré z tekvice hokkaido.

Postup na výrobu pyré

  1. Tekvicu rozkrojíme na polovicu a odstránime vnútorné semiačka. Následne ju znovu rozkrojíme na menšie mesiačiky.
  2. Pripravíme si plech vystlatý papierom na pečenie a tekvicu naň rozložíme.
  3. Pečieme okolo 35 minút na 180 stupňoch .
  4. Pečením tekvica zmäkne a ľahúčko oddelíme šupku od dužiny. Tú rozmixujeme na pyré buď sekáčikovým alebo aj ponorným mixérom. Dáme pozor, aby v zmesi neostali žiadne kúsky – pre lepšie mixovanie môžme pridať trochu vody.
  5. Hotové pyré môžeme použiť rovno do koláča alebo v krabičkách zamraziť na neskôr. Okrem koláčov ho môžeme použiť aj do polievky alebo napríklad cestovinovej omáčky.

7 Comments

  1. […] archíve blogu nájdete jednoduchý postup na výrobu tekvicového pyré, ktoré sa vám bude najbližší mesiac veľmi […]

    Odpovedať
  2. […] 1 hrnček tekvicového pyré […]

    Odpovedať
  3. […] Ak ste si ešte stále nevyrobili tekvicové pyré aj do zásoby, tak mám pre vás ďalší dôvod, prečo to tento víkend konečne vyskúšať. Vyrobte si rovno väčšiu dávku, rozdelte do krabičiek a zamrazte do zásoby. Recept nájdete tu. […]

    Odpovedať
  4. […] pol hrnčeka tekvicového pyré RECEPT TU […]

    Odpovedať
  5. […] tento rok si tekvicové pyré vyrobte radšej do zásoby a zamrazte do menších krabičiek, pretože výborných voňavých […]

    Odpovedať

Napíš čo si myslíš

Scroll to top